ALMERE - Tegen een decor als een wonderlijk prentenboek, ergens rond de Franse revolutie, op een marktpleintje in Parijs en in een stadspaleis van de opgeblazen adel, speelt zich deze bruisende muzikale komedie af. Warm Muziektheater met een hoofdletter. In fraaie kostuums, met fonkelende Nederlandstalige teksten en vrolijke muziek, wordt in La Fille de Madame Angot het verhaal verteld van de dochter van de Parijse hallen.

La Fille de Madame Angot, wat 'de dochter van mevrouw Angot' betekent, vertelt het verhaal van Clairette Angot, de dochter van een grofgebekte visverkoopster uit de Parijse hallen. Madame Angot had zich tot woordvoerder van de Parijzenaars gemaakt en zich opgewerkt tot miljonaire. Na Madame Angot's dood wordt Clairette opgevoed door marktkooplui. Clairette komt voor een romantisch vraagstuk te staan. Met deze opéra comique uit 1872 deed de Franse componist Lecocq flink stof opwaaien en zette zichzelf op de kaart wat betreft de lichte operamuziek.

Het grote samengestelde koor van de Gooise Operette en Czaar Peter wordt vanuit de orkestbak live begeleid door een 20-koppige orkestselectie uit het Utrechtsch Studenten Concert onder leiding van dirigent Miroslav Dimitrov. Op de bühne wordt in wervelende choreografie gedanst door de selectiegroep van Dansstudio Yvette uit Almere. De regie is in handen van Martin Pleyte.

Gooise Operette is op zaterdag 22 maart te zien in Kunstlinie