ALMERE - NOC NSF heeft samen met de defensie een programma opgesteld om de mentale weerbaarheid van jongeren, in de leeftijdscategorie 16 tot 20 jaar, te bevorderen door middel van sportieve uitdagingen.

Het programma met de naam "Sport en Defensie Maken Weerbaar" (SDMW), wordt landelijk in 14 verschillende steden aan jongeren aangeboden. Ook de Gemeente Almere heeft hierin willen participeren en was daarmee één van de organiserende steden. De stad had Rugby Club Bulldogs als partner gevonden voor het organiseren van het evenement. Ruim 130 studenten van het ROC Flevoland kwamen in actie op de sportvelden van de Rugby Club Bulldogs Almere. Tijdens het goed georganiseerde dagprogramma, dat werd geopend door wethouder Paul Tang, werden deelnemers met verschillende onderdelen uitgedaagd.

Het programma werd deze dag gegeven door instructeurs van defensie en rugby trainers, en werd ondersteund door studenten van de VeVa. Met de inzet van enthousiaste vrijwilligers kon Rugby Club Bulldogs bijdragen aan het programma, waarmee de club de mooie Rugby-sport weer eens positief op de kaart wist te zetten.