ALMERE - Een zondagsschot op vrijdag van invaller Amar Fatah heeft het duel tussen Almere City FC en Willem II beslist. De Tilburgers wonnen met 0-1 van de ploeg van Hedwiges Maduro, die na acht wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning wacht. Willem II staat door de overwinning stevig in het linkerrijtje.

Almere City FC opende sterk en de beste kans voor rust was ook voor de thuisploeg. Na een prima actie en voorzet van Kadile schoot Ritmeester van der Kamp naast. Willem II, dat voor de rust weinig liet zien, meende recht te hebben op een penalty, maar de sliding van Visus Nizet bleek correct.

Ook in de tweede helft had de thuisploeg het beste van het spel en een veldoverwicht. Tahiri schoot echter op de lat en keeper Didillon-Hödl hield Haye en Delaurier-Chaubet van scoren af. Een hard schot van invaller Fatah leverde de Tilburgers vervolgens de volle buit op.