De combinatie van klassieke muziek en natuur kwam prachtig tot uiting. Tijdens het concert van Dutch String Collective voegden zingende vogels een extra dimensie toe aan Beethoven's klimaatsymfonie. Terwijl sommige bezoekers langere tijd onder een grote lindeboom genoten van passiemuziek tijdens de 'silent disco' van het Apollo Ensemble, werden anderen verrast door de voorstelling van Oorkaan Ensemble. Met ingehouden adem genoot het publiek, jong en oud, van hun muzikale- en acteertalenten en het indrukwekkende arsenaal aan instrumenten.
Het festival bracht een breed scala aan muziekstijlen. Tijdens de ontdekkingstocht over het landgoed onthulden alle geheimen zich. Of je je nu liet meedrijven op Amboneese klanken gespeeld door BOI AKIH of genoot van harpmuziek van Beate Loonstra of van de jonge musici van Ensemble Triptyque op harp, fluit en cello. Deze laatste twee concerten werden vanwege het weer verplaatst naar de sfeervolle Waterzaal in het pand van Stad en Natuur, waar de intieme concerten het publiek wisten te bekoren. Kinderen gingen creatief aan de slag en bezoekers konden op pad met de Buiten(w)eter. Er viel heel wat te kiezen. Het festival mocht rekenen op een groep enthousiaste vrijwilligers die de op- en afbouw en de publieksbegeleiding voor hun rekening namen.
Voor herhaling vatbaar.
Na het slotconcert van Black Pencil klonk een luid applaus op de vraag of het publiek het festival volgend jaar opnieuw wil beleven. Dit enthousiaste antwoord geeft de organisatie en initiatiefnemers Wilma Hartsuiker en Jorge Isaac een duidelijke opdracht mee voor de komende periode. Hopelijk is met deze eerste editie van het festival een nieuwe jaarlijkse traditie in Flevoland geboren: genieten van klassieke muziek te midden van de groene natuur van Almere.